LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vremenska prognoza

„Miriše na snijeg“ DHMZ najavljuje promjenu vremena, stiže prava zima

Prema prognozama, u gorju bi moglo pasti i više od 50 cm snijega, pa posebno treba upozoriti na moguće poteškoće u prometu.

Prema prognozama, u gorju bi moglo pasti i više od 50 cm snijega, pa posebno treba upozoriti na moguće poteškoće u prometu.

Nevjerojatno visoke temperature zabilježene pred kraj protekle godine. Božić i Nova godinu obilježilo je gotovo proljetno vrijeme, no čini se kako uskoro slijedi veliki meteorološki zaokret.

Mraz, pa i malo snijega što je palo u drugom siječanjskom tjednu vratilo je dio zimskog ugođaja za kojim mnogi vape, unatoč tomu što nam topla zima ide na ruku pri uštedi energenata. Iako se miris snijega u zraku još ne osjeća, a i neki vjesnici proljeća nas zbunjuju, u trećem siječanjskom tjednu ipak se sprema zimski ugođaj, navode iz DHMZ-a.

U meteorološkom izvješću stoji kako će idući tjedan obilježiti vrlo dinamično vrijeme. Njegova prva polovina bit će u znaku juga i jugozapadnjaka, no unatoč tomu stići će dovoljno hladnog zraka da kiša u unutrašnjosti već u ponedjeljak prijeđe u susnježicu i snijeg te da nastane snježni pokrivač, u gorju i značajniji, no bit će ga i u nekim nizinama, posebice zapadne Hrvatske.

Prema prognozama, u gorju bi moglo pasti i više od 50 cm snijega, pa posebno treba upozoriti na moguće poteškoće u prometu. Na Jadranu bi probleme mogli stvarati jaki udari juga i jugozapadnjaka. Visoki valovi i premještanje centara sniženog tlaka zraka za posljedicu će imati i poplavljivanje pojedinih riva.
 

FOTO: UNSPLASH