LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Anketa za mlade

Ministarstvo gospodarstva pita mlade što misle o klimatskim promjenama

Rezultati ankete predstavit će se na panel-raspravi na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti.

Rezultati ankete predstavit će se na panel-raspravi na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), Uprava za klimatske aktivnosti, organizira seriju od osam panel-rasprava i završnu konferenciju kroz deveti i deseti mjesec na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti.

Svrha je uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima za pravednu i učinkovitu tranziciju Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Na Završnoj konferenciji 27. listopada 2021. predstavnici svakog od Panela (poslovni sektor, donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini, mladi, mediji, obrazovni sektor, znanstvenici, sindikati, organizacije civilnog društva) predstavit će zaključke i preporuke.

Objedinjeni zaključci i preporuke će biti objavljeni na mrežnoj stranici MINGOR-a. S tim ciljem na umu, pozivaju se i mladi da ispune anketni upitnik o stavovima i razmišljanjima o klimatskim promjenama, a rezultati će se predstaviti na spomenutoj panel-raspravi. Anketa se može ispuniti do 5. listopada. 

Klimatska ambicija EU-a, koju Hrvatska dijeli, utjecat će na sve segmente društva te je potrebno uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima, poručuju iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. 
FOTO: UNSPLASH