LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan Zadarske županije

Milanović ponovo posjetio UNIZD: „Idem helikopterom na Brač da iživciram malog Baneta”

Nakon obilježavanja Dana sveučilišta u Zadru, Milanović je obišao Sveučilište povodom Dana Zadarske županije. Ipak, teme su bile manje studentske nego prošli put.

Nakon obilježavanja Dana sveučilišta u Zadru, Milanović je obišao Sveučilište povodom Dana Zadarske županije. Ipak, teme su bile manje studentske nego prošli put.

Povodom Dana Zadarske županije predsjednik Zoran Milanović ponovo je posjetio Sveučilište u Zadru, na kojem su dodijeljene nagrade i priznanja laureatima. To je drugi put u mjesec dana da je posjetio UniZD, nakon obilježavanja Dana sveučilišta.

Ipak, na presici nakon dodjele u svečanoj dvorani govorilo se gotovo isključivo o politici, konkretno o pomilovanjima generala Josipa Perkovića i Zdravka Mustača

― Perkoviću je to što je zaslužan za osnivanje HDZ-a otegotna okolnost, za to bih mu dodao još 30 godina ― rekao je Milanović.

Milanović je u svom stilu Plenkovića nekoliko puta nazvao plamenim jazavcem i udbaškim nasljednikom te dodao da treba raditi sklekove pred Gotovinom, ako je u stanju napraviti ijedan. Nakon toga je sasuo još slikovitih opisa o vladajućoj stranci.

― Nažalost, HDZ je zalijepljen u UDBA-u kao žvakaća guma na trotoaru Glavnog kolodvora u Zagrebu usred ljetne žege. Nema tog miniwasha niti veš-mašine budućnosti koja to može oprati ― rekao je predsjednik.

Kada je upitan gdje ide nakon Zadra, rekao je kako ide na Brač. Pritom je i okrznuo svoju standardnu metu, ministra obrane Marija Banožića.

― Idem helikopterom da iživciram malog Baneta, da me može skinuti sa sačmaricom. Idem vidjeti kako funkcionira Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ako nas HDZ napadne ― zaključio je Milanović.

FOTO: BORIS ABRAMOVIĆ / STUDENTSKI.HR