LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura

Matura 2023: Saznajte gdje se održavaju besplatne pripreme

Poznato je kako su ispiti državne mature poprilično stresni za sve učenike četvrtih razreda, stoga je najbitnije s pripremama krenuti na vrijeme.

Poznato je kako su ispiti državne mature poprilično stresni za sve učenike četvrtih razreda, stoga je najbitnije s pripremama krenuti na vrijeme.

Ispiti državne mature za dobar dio učenika predstavlja krunu srednjoškolskog obrazovanja. Nastava za maturante ove godine završava 26. svibnja, a već početkom lipnja kreću prvi ispiti iz obveznih i brojnih izbornih predmeta. Ispitni katalozi za 2023. godinu  odavno su objavljeni, a najveće novosti maturante čekaju na ispitu iz Hrvatskog jezika koji će od ove godine postati jedinstven, odnosno ukida se mogućnost izbora između više (A) te niže (B) razine.

Poznato je kako su ispiti državne mature poprilično stresni za sve učenike četvrtih razreda, stoga je najbitnije s pripremama krenuti na vrijeme. Kao i prethodnih godina, dvije privatne obrazovne institucije organiziraju besplatne pripreme za sve maturante.

Poslovno učilište Effectus u 2023. održat će besplatne pripreme iz Hrvatskog jezika, Matematike (A i B razina), Engleskog jezika (A i B razina) te iz izbornog predmeta - Politika i gospodarstvo. Upisi su otvoreni do 31. siječnja 2023. godine ili do popunjenja kvote, a za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac koji je dostupna ovdje. Također na Effectusu će u svibnju biti organiziran probni ispit državne mature, bez obzira na to gdje maturanti pohađaju pripreme.

I Sveučilište Libertas već tradicionalno organizira besplatne pripreme za ispite državne mature. Pripreme će se kontinuirano održavati tijekom 12 subota, a sve kreće 14. siječnja 2023. godine. Više informacija o prijavama možete saznati ovdje.

FOTO: PIXABAY