LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Maraton karijera

Maraton karijera: kako pokrenuti podcast otkriva jedan od osnivača Podcast Inkubatora

Kako je došao na ideju Podcast Inkubatora, zašto misli da je podcast medijski format budućnosti i koja je tajna uspjeha, reći će nam Marko Petrak u svome izlaganju na drugoj postaji Maratona karijera.

Kako je došao na ideju Podcast Inkubatora, zašto misli da je podcast medijski format budućnosti i koja je tajna uspjeha, reći će nam Marko Petrak u svome izlaganju na drugoj postaji Maratona karijera.

Drugu postaju ovogodišnjeg Maratona karijera otvara Marko Petrak predavanjem koje će se održati u srijedu, 18. studenog, u 16:00. Marko je diplomirani novinar i magistar znanosti na području međunarodnih odnosa i diplomacije, koji je nakon završetka studija dugi niz godina bio novinar, reporter i zamjenik urednika na portalu Index.hr, gdje se specijalizirao za sportsko novinarstvo.

Danas vrlo popularni Podcast Inkubator, čije epizode možete pogledati na YouTubeu, ugošćuje ljude vrlo različitih i širokih interesa i profesija. Ova je platforma omogućila mnogim, vrlo različitim pojedincima, od Ave Karabatić i Velimira Bujanca do Morane Zibar i Kristiana Novaka, da na opušten način govore o privatnim i javnim temama uz voditelja koji lagano ispija pivo. Jedan je od autora ovog projekta upravo Marko Petrak!
 
Petrak smatra kako je upravo format podcasta medijski format budućnosti jer je ljudima dosta usiljenog i fabriciranog novinarstva, a željni su iskrenosti i spontanosti koju nude upravo podcasti. 2016. zajedno je s Deom Redžić i Ratkom Martinovićem krenuo u realizaciju prvog hrvatskog profesionalnog podcastaPodcast Inkubatora

Nakon Podcast Inkubatora, pionira u ovoj vrsti novinarstva na našim prostorima, u posljednje vrijeme pojavilo se pedesetak novih podcasta, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije. Nažalost, tek će malen broj njih preživjeti i zapravo zaživjeti punim plućima. Kako preskočiti sve prepreke na putu prema uspjehu? Kako monetizirati svoj rad i projekt pretvoriti u nešto stabilno i poslovno uspješno? Kako uopće doći do publike? Ovo su samo neke teme koje će biti otvorene i obrađene tijekom predavanja Kako pokrenuti vlastiti podcast?

Kako ne biste propustili predavanje ovog inspirativnog i kreativnog mladog čovjeka, pratite Facebook i Instagram projekta, a link za sudjelovanje objavit ćemo na dan događaja na službenom Facebook događaju