LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabranjen prolaz pješacima i biciklistima

Kreće sanacija Mosta slobode, uspostavlja se privremena prometna regulacija

Sanacija će se odvijati u pet faza, a prilikom izvođenja radova zauzet će se dio kolnika, dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu.

Sanacija će se odvijati u pet faza, a prilikom izvođenja radova zauzet će se dio kolnika, dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu.

Prva faza obnove Mosta slobode, jedne od zagrebačkih prometnih žila kucavica, koji nikad nije saniran, kreće danas, 16. ožujka, i trajat će sve do 16. kolovoza, objavio je Gradski ured za mjesnu samoupravu, a prenosi Dnevnik.hr. Sanacija će se odvijati u pet faza, a prilikom izvođenja radova zauzet će se dio kolnika, dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu.

– Privremena će regulacija obuhvaćati suženje prometnih traka na zapadnoj strani u smjeru sjever – jug od kojih će lijeva preticajna traka biti sužena na 2,75 metara, dok će desna zbog autobusa biti sužena na minimalno 3 metra, a radni prostor i devijacija ogradit će se markerima. Dan kasnije, u nedjelju, na snagu stupa privremena regulacija koja će biti postavljena u cijelosti, a izvođač radova počet će s potrebnom pripremom, odnosno dovozom kontejnera, ograda i sličnog. U ponedjeljak, 18. ožujka, započinju radovi na I. fazi sanacije ograda, vijenaca i nogostupa Mosta slobode na zapadnoj strani i trajat će do 31. svibnja 2019. nakon čega će se posebnim rješenjem regulirati promet kako bi se radovi nastavili na istočnom dijelu mosta. – objasnio je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet za Vijesti.hr.

Ipak, kretanje pješaka i biciklista u zoni radova neće biti moguće, a prva faza obnove uključuje izradu novih pješačkih staza, sanaciju pješačke ograde i šest korozijom oštećenih mjesta na čeličnim lukovima. 

Most slobode otvoren je davne 1959. godine i dosad nije bio saniran. U njega je ugrađeno 1600 tona čelika, a pojedini dijelovi mosta napravljeni su od bračkog kamena.

 

FOTO: WIKIPEDIA