LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kršenje epidemioloških mjera i narušavanje javnog reda i mira

Korona-party kod Sinja: Okupilo se 300-tinjak ljudi, ozlijeđeni policajac i 25-godišnjakinja

– Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju. – naveli su iz policije.

– Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju. – naveli su iz policije.

Sinoć, nešto prije ponoći, policija je dobila dojavu o partyju, odnosno o kršenju epidemioloških mjera i narušavanju javnog reda i mira u Brnazama, u blizini Sinja. Po izlasku na teren u objektu je zatečeno 300-tinjak ljudi, javlja Ferata

Djelatnici policije pritom su napadnuti. Potvrdila je to Željka Radošević iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske spomenutom portalu. 

– Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze, ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici odmah su izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila, dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba napadnuti su policijski službenici od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacili boce. Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. S obzirom na oglušavanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju. – stoji u izjavi koji je Ferata dobila iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

FOTO: PIXABAY