LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pripreme za srednjoškolce

Kalendar polaganja mature: sve što treba jednom maturantu

Pogledajte kada će se održavati ispiti državne mature – vrijeme je za pripremu!

Pogledajte kada će se održavati ispiti državne mature – vrijeme je za pripremu!

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je Kalendar polaganja ispita za nadolazeću državnu maturu 2023./2024, a poznati su i Ispitni katalozi iz svih predmeta.

Prijave za državnu maturu počinju već ovog petka, 1. prosinca 2023., a trajat će sve do 15. veljače 2024. godine. Matura se polaže na dva roka – ljetnom i jesenskom, a u nastavku donosimo kada se polaže koji ispit.

Prvi blok ispita počinje 4. lipnja i traje do 7. lipnja, a pisat će se matura iz Francuskog, Španjolskog, Talijanskog i Njemačkog jezika.

FOTO: Screenshot/ NCVVO
 

Idući blok obuhvaća i jedan od obaveznih predmeta državne mature – Engleski jezik. Učenici će od 10. do 14. lipnja testirati znanje iz ovih predmeta.

FOTO: Screenshot/ NCVVO
 

Treći blok ispita počinje 17. i traje do 20. lipnja, a ponovno se pišu samo izborni predmeti, među kojima su Sociologija te Politika i gospodarstvo, koji su dosta traženi.

FOTO: Screenshot/NCVVO
 

Posljednji blok ispita sadrži samo dva predmeta – Matematiku i Hrvatski te traje od 24. do 27. lipnja. Tim ispitima završava ljetni rok državne mature.

FOTO: Screenshot/NCVVO


Rezultati bi trebali biti poznati već 10. srpnja 2024. godine, a rok za prigovore traje do 12. srpnja. Konačna objava rezultata održat će se nešto kasnije, 17. srpnja, a podjela svjedodžbi bit će dva dana kasnije, 19. srpnja

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA