LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ne tako slatka istina

Kako je popularna zagrebačka palačinkarnica postala mjesto za preprodaju droge?

Njihove palačinke bile su "bolje od maminih".

Njihove palačinke bile su "bolje od maminih".

Prošli tjedan USKOK je uhitio skupinu trgovaca narkoticima zbog optužbi da su preprodali po osam kilograma kokaina i amfetamina, tisuću tableta MDMA i više od 550 kilograma marihuane u manje od dvije godine, a saznali su se i detalji njihovih razgovora, piše Telegram.hr.

Policija piše kako je Mario Gavrić, jedan od vlasnika kluba Ritz, preuzeo i platio kilogram kokaina u siječnju 2021. Planovi za taj kilogram kokaina uključivali su popularnu zagrebačku palačinkarnicu u Španskom zvanu 'Činkica'.


Nađemo se u Činkici

 

Nadalje saznajemo kako je Marija Gavrića odlazak u Činkicu skupo koštao. Svoju narudžbu platio je 36 tisuća eura. Zašto baš Činkica? Zato što je sam Gavrić jedan od vlasnika popularne zagrebačke palačinkarnice, skupa s Petrom Jerkovićem i Sandijem Hadžićem.

Činkica je bila jedno od prvih mjesta u Zagrebu specijalizirano za prodaju palačinki. Prema gastro medijima bila je među najuspješnijim zagrebačkim lokalima s brzom hranom, a njihove palačinke slovile su kao "bolje od maminih". Zbog velikog uspjeha Činkice u Španskom, Gavrić i Hadžić otovrili su još jednu Činkicu u Dubravi.


Nije iznimka, već tradicija


Ova priča samo je jedna u nizu prikrivanja organiziranog zločina naizgled bezazlenim i slatkim lokalima, kafićima, "Činkicama". To je dosta česta praksa u svijetu, a i u Hrvatskoj.
 

"U jednom od internih dokumenata Ministarstva unutarnjih poslova od prije dvadesetak godina, navodi se više zagrebačkih kafića i restorana u kojima se sustavno i masovno trgovalo drogom ili su kamatari u njima iznuđivali novac od dužnika" - piše Plava kamenica.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA