LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Jačanje gospodarskih veza s istočnom Azijom: delegacija Kineske akademije društvenih znanosti u posjetu dubrovačkom sveučilištu

Raspravljalo se i o mogućnostima znanstvene suradnje te studijskim posjetima.

Raspravljalo se i o mogućnostima znanstvene suradnje te studijskim posjetima.

Sveučilište u Dubrovniku u utorak, 24. listopada, ugostilo je delegaciju Kineske kademije društvenih znanosti (CASS). Prorektor za poslovanje Sveučilišta u Dubrovniku profesor dr. sc. Nebojša Stojčić dočekao je delegaciju, zajedno sa svojim suradnicima.
 

Jačanje gospodarskih veza i suradnje


Gosti iz Kine iskazali su interes za razgovor o jačanju gospodarskih veza i financijskoj suradnji između Kine i Hrvatske, s fokusom na investicije, trgovinu, infrastrukturu i turizam. Raspravljalo se i o situaciji s inflacijom, inovacijskoj politici te mogućnostima znanstvene suradnje i studijskim posjetima.

Delegaciju iz Kine predvodio je Xiaojing Zhang, direktor Instituta za financije i bankarstvo Kineske akademije društvenih znanosti. Sastanku su prisustvovali i Ming Zhang, zamjenik direktora Instituta za financije i bankarstvo Kineske akademije društvenih znanosti, Zhihao Hu, direktor odjela za međunarodnu financiju i ekonomiju, Guangzi Li, direktor odjela za bankarstvo, te istraživačica Jing Cao, iz odjela za monetarnu teoriju i politiku, obavještava Sveučilište.

FOTO: FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU