LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Želi se izbjeći ponovno zatvaranje

Izvor blizak Stožeru otkrio za koje objekte razmatraju COVID-potvrde od jeseni

Iako COVID-potvrde neće biti uvjet za ulazak u šoping-centre, možda će biti potrebne za kina, kazališta i druge objekte.

Iako COVID-potvrde neće biti uvjet za ulazak u šoping-centre, možda će biti potrebne za kina, kazališta i druge objekte.

Izvor blizak Nacionalnom stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske otkrio je za Index.hr da COVID-potvrde neće biti potrebne za ulazak u šoping-centre, ali razmatraju se za neke objekte unutar centara.

Pored tribina na sportskim natjecanjima, svadbi, raznih kulturnih događanja i klubova gdje se potvrde već koriste, od jeseni bi mogle biti potrebne i za ulazak u kina, kazališta i zatvorene dijelove kafića.

Indexov izvor kaže da se na potvrde treba gledati kao na alate omogućavanja otvaranja, a ne zatvaranja. COVID-potvrde i druge slične potvrde ili dokazi o cijepljenju u nekim se europskim državama poput Grčke, Njemačke, Italije, Francuske i Danske već koriste za muzeje, kina, bazene, festivale, pa čak i hotele, teretane, zatvorene dijelove restorana i slično.

Uvođenje potvrda kao uvjet ulaska u određene objekte sve je češće kako bi se izbjeglo ponovno zatvaranje ugostiteljskih i drugih objekata, ali i omogućilo ljudima da u njima borave bez potrebe za maskama, fizičkom distancom i slično.
FOTO: UNSPLASH