LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Izmjene u prometu povodom obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata

Na Dan zagrebačkih maturanata očekuju se povremena zaustavljanja i preusmjeravanja linija u tramvajskom i autobusnom prometu.

Na Dan zagrebačkih maturanata očekuju se povremena zaustavljanja i preusmjeravanja linija u tramvajskom i autobusnom prometu.

S obzirom na to da se u utorak, 17. svibnja obilježava Dan zagrebačkih maturanata, dolazi do izmjena u prometu.

Okupljanje više od pet tisuća maturanata počinje u 11:30 na Trgu bana Jelačića, a oko podneva će maturanti krenuti prema Bundeku na organiziranu ovogodišnju proslavu. Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12:00 i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.        
 
U tramvajskom i autobusnom prometu dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone. Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. 
 
Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu. Oko 12:35 tramvajski će promet biti obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske, za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.
 
Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ako se za to ukaže potreba, uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Detaljnije informacije o stanju u prometu bit će dostupne na telefonu 072 500 400, kao i na službenoj internetskoj stranici ZET-a.

FOTO: FACEBOOK