LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prometna nesreća u Španskom

Instruktor koji je naletio na djevojčice (14) u Zagrebu ne ide u istražni zatvor: Oduzeta mu vozačka

Hrvatsku je prije nekoliko dana potresla vijest o instruktoru autoškole koji je u Španskom autom udario dvije 14-godišnjakinje. Instruktoru je zasad oduzeta vozačka dozvola, ali neće ići u istražni zatvor.

Hrvatsku je prije nekoliko dana potresla vijest o instruktoru autoškole koji je u Španskom autom udario dvije 14-godišnjakinje. Instruktoru je zasad oduzeta vozačka dozvola, ali neće ići u istražni zatvor.

U subotu je instruktor autoškole u Španskom udario dvije 14-godišnjakinje koje su prelazile zebru. U trenutku nesreće isti nije bio na dužnosti, ali mu sada prijeti oduzimanje licence. Izrečena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, piše Index.hr.

Iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu objavili su da su sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijeli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, sudac istrage je to odbio i osumnjičeniku naložio mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Najavili su da će podnijeti žalbu protiv tog rješenja.

Naglasili su da je 38-godišnji vozač, instruktor autoškole, ispitan 31. srpnja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz Kaznenog zakona.

Prebrzo vozio

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 29. srpnja 2023., u 19:54 sati u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te se nije približavao pješačkom prijelazu (prometom se ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe) sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake olako smatrajući kako neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu", izvijestili su iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja i da nije upravljao sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz pa je, u nastavku kretanja, vozilom udario dvoje djece koja su prelazila kolnik krećući se obilježenim pješačkim prijelazom pri čemu su djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Vozač je potom uhićen, a dvije 14-godišnje djevojčice su teško ozlijeđene i morale su biti operirane u dječjoj bolnici u Klaićevoj. Podsjećamo, dva dana nakon nesreće pofarbana je zebra na kojoj je došlo do nesreće.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA