LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crna kronika

Incident na benzinskoj pumpi: Mladić (25) pucao iz pištolja jer je želio cigarete

Muškarac (25) je na benzinskoj pumpi tražio da mu nepoznati muškarac kupi kutiju cigareta, što je ovaj odbio. Mladić je zatim pucao iz pištolja.

Muškarac (25) je na benzinskoj pumpi tražio da mu nepoznati muškarac kupi kutiju cigareta, što je ovaj odbio. Mladić je zatim pucao iz pištolja.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon dokazne radnje prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1998.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, priopćio je DORH.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak 4. kolovoza 2023., oko 04:30 sati na jednoj benzinskoj postaji u Biogradu na Moru, zatražio od oštećenika kojeg nije od ranije poznavao da mu kupi kutiju cigareta što je ovaj odbio. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, dok je oštećenik sjedio s prijateljima u vozilu, parkirao svoje vozilo pored oštećenikovog vozila i, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi, zatražio od njega da mu preda kutiju cigareta ispalivši pritom u zrak hitac iz pištolja, a potom je pištolj uperio u oštećenika koji mu je, u strahu za svoj život, predao kutiju cigareta i upaljač.


Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, državno odvjetništvo je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.

FOTO: UNSPLASH