LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularna zagrebačka manifestacija

I ove godine uživajte u prekrasnim svjetlosnim prizorima u Zagrebu

Ovoga tjedna će biti postavljene svjetlosne instalacije na četiri različite lokacije u Zagrebu, a „Festival svjetla Zagreb” će se održati od 20. do 24. ožujka 2024. godine.

Ovoga tjedna će biti postavljene svjetlosne instalacije na četiri različite lokacije u Zagrebu, a „Festival svjetla Zagreb” će se održati od 20. do 24. ožujka 2024. godine.

Zagreb će ponovno biti obojan svjetlima i umjetničkim intervencijama u sklopu Festivala svjetla Zagreb. Umjetnost za Grad zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba će na brojnim lokacijama predstaviti čak četiri svjetlosne instalacije. OvogodišnjI Festival svjetla Zagreb će se održati od 20. do 24. ožujka 2024. godine, a instalacije će se moći pogledati od 18 do 23 sata.

Tri od tih radova nastaju u suradnji s talentiranim timom hrvatskih vizualnih i multimedijalnih umjetnika: Jelenom Petric, Branimirom Štivićem, Anjom Leko, Andrejom Beštakom, Hrvojem Nikšićem i Vojinom Hraste. Osim njih, španjolski landscape light umjetnik Javier Riera donosi svoj jedinstveni pristup geometrijskim svjetlosnim projekcijama usmjerenim na krajolik. Riera je izlagao u galerijama i muzejima te javnim prostorima diljem Europe, uključujući Pariz, Madrid, Lyon, Durham, Bilbao i Prag, a u Zagrebu će instalacijom Ritam i mjera svjetlosti proširiti percepciju zgrade Umjetničkog paviljona na Trgu kralja Tomislava.

Uz svjetlosnu instalaciju Javiera Riere, ove godine na Festivalu svjetla Zagreb ponovit će se dvije svjetlosne instalacije predstavljene u sklopu prošlogodišnjeg programa, Procvat i Tajni život šuma, ali u sasvim novom izdanju. Drugačija postava biti će u parku između Aleksandrovih stuba i kina Tuškanac te u Park šumi Tuškanac kod Golubovca, dok će nova svjetlosna instalacija Krijesnice biti u skrivenom šumovitom prolazu na Trgu braće Mažuranić.

Posjetite navedene lokacije i uživajte u prekrasnim prizorima. Više informacija potražite na web stranici Festivala svjetla.