LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izuzetan uspjeh

Hrvatski učenici donijeli srebro s Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca

Na Turniru održanom u Kazahstanu, tim od šestero hrvatskih učenika osvojio je srebrnu medalju, ali to nije njihov prvi uspjeh.

Na Turniru održanom u Kazahstanu, tim od šestero hrvatskih učenika osvojio je srebrnu medalju, ali to nije njihov prvi uspjeh.

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca bio je izuzetno uspješan za tim od šestero učenika koji su predstavljali Hrvatsku. Inače, Hrvati se mogu pohvaliti da su s tog natjecanja od 2015. godine pa do danas donijeli devet uzastopno osvojenih medalja, prenosi Hina.

Na Turniru se natječu učenici u dobi od 12 do 16 godina, a očekuje ih eksperimentalno rješavanje problemskih zadataka fizike, kemije, biologije, tehnike i informatike.
 

Hrvatski tim


Šestero članova koji su činili hrvatski tim su: Korana Drakulić (kapetanica), Mia Cvitak, Leona Hajrizi, Marta Mikac, Nina Martinić i Luka Florjanić. 
Na natjecanje su išli u pratnji mentora, odnosno studenata različitih zagrebačkih fakulteta koji su ih pripremali za natjecanje: Andrea Belamarić, Andrej Todić, Filip Landek, David Špiljak i Marin Belamarić.
 

Natjecanje


Učenike na natjecanju očekuje 17 zadataka koji su im zadani godinu dana ranije, a na turniru rješenja predlažu u obliku vremenski ograničene debate, odnosno znanstvene borbe. Zadaci su otvorenog tipa i nerijetko su povezani sa svakodnevnim pojavama.

Svake se godine u Hrvatskoj održava državni turnir mladih prirodoslovaca, a šestero najboljih predstavlja zemlju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA