LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje strukovnih vještina

Hrvatski tim osvojio brončanu medalju na natjecanju „Euroskills”

Brončana medalja s najvećeg događaja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi veliko je postignuće za hrvatski tim.

Brončana medalja s najvećeg događaja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi veliko je postignuće za hrvatski tim.

Osmo izdanje dvogodišnjeg natjecanja Euroskills održalo se u Gdańsku u Poljskoj, a sudjelovalo je 587 najtalentiranijih mladih stručnjaka iz 32 zemlje. Hrvatski tim odnio je brončanu medalju u disciplini Fashion Design and Technology, prenosi Hina.

Hrvatski tim činilo je nešto više od desetak ljudi – Anđela Brekalo u disciplini Graphic Design Technology, Heribert Povh u disciplini Restaurant Service, Marijana Đuka u disciplini Hotel Reception, Tena Risek i Mateja Raljević u disciplini Fashion Design and Technology, Donat Kačan i Leonardo Širač u disciplini ICT Specialists i drugi.
 

Izvrsno postignuće


Timu su se pridružile i mlade studentice koje su završile strukovna zanimanja: Mateja Raljević, Obrtnička škola Požega i Tena Risek, Srednja strukovna škola Varaždin, pod mentorstvom Vere Tomić-Žager iz Obrtničke škole Požega. One su imale natjecanje s najboljima u Europi u disciplini Fashion Design and Technology. Međutim, odnijele su brončanu medalju u zahtjevnoj konkurenciji, u kojoj je sudjelovalo 11 timova iz europskih zemalja.

Još jedno veliko postignuće ostvarila je bivša učenica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Marijana Đuka, koja je osvojila medalju izvrsnosti u disciplini Hotel Reception, uz mentorstvo Amele Obad.

Ovo prestižno natjecanje održava se svake dvije godine u organizaciji WorldSkills Europe, a okuplja stotine mladih stručnjaka iz zemalja diljem Europe koji se natječu za priliku da postanu najbolji u Europi u odabranoj disciplini.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA