LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanje o mjerama

HRejting: Većina je za covid-potvrde u kafićima i restoranima; lockdown za necijepljene polovica ne podržava

Anketa govori o odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama.

Anketa govori o odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama.

U jučerašnjem središnjem Dnevniku HRT-a objavljen je novi HRejting, a govori o odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama.

Što se tiče lockdowna za necijepljene koji tako ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija, polovica ispitanika nije za tu mjeru. Točnije, njih 55.5% ne bi podržalo tu mjeru, dok ih 39.4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

Na pitanje podržavate li uvođenje covid-potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju, većina ispitanika, njih 55%, podržava tu mjeru, a oko 40% ne.

Mjeru uvođenja covid-potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija, podržalo bi 53.5% posto ispitanika, a oko 40% ne bi. Ostali ne znaju ili ne žele odgovoriti.

Slijedi pitanje o uvođenju covid-potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je to u Sloveniji. Gotovo 53% ispitanika podržalo bi tu mjeru, a njih 39.5% ne bi.

Posljednje pitanje odnosi se na uvođenje covid-potvrda za učenike srednjih škola, koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu. 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33% bi podržalo uvođenje covid-potvrda za srednjoškolce.

Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2.62%, a pouzdanost istraživanja 95%.
FOTO: UNSPLASH