LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatni edukativni program

HDLU s Algebrom osposobljava likovne umjetnike za rad u kulturnim i kreativnim idustrijama; prijaviti se mogu i studenti

U ponedjeljak, 21. listopada, na Algebri započinje edukativni program osposobljavanja za rad u kulturnim i kreativnim industrijama seminarom koji će pružiti sudionicima uvid u mogućnosti zaposlenja. Sudjelovanje je besplatno.

U ponedjeljak, 21. listopada, na Algebri započinje edukativni program osposobljavanja za rad u kulturnim i kreativnim industrijama seminarom koji će pružiti sudionicima uvid u mogućnosti zaposlenja. Sudjelovanje je besplatno.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra od listopada 2019. do svibnja 2020. provodit će edukativni program Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama, ostvaren uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu u razvoj (HBOR) u okviru programa Pružimo znanje, potaknimo inicijative te EU projekta CreArt. Namijenjen je likovnim umjetnicima koji će kroz seriju radionica i seminara dobiti dodatna stručna znanja i uvid u primjere iz prakse koja će im poslužiti u boljem pozicioniranju na umjetničkom tržištu i u kulturnim i kreativnim industrijama (KKI) u RH i svijetu.

Sudjelovati se može uživo te preko live streama, a sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu. Zbog ograničenog broja mjesta, prednost pri sudjelovanju na seminarima i radionicama imat će redoviti članovi HDLU-a, no prijaviti se mogu i svi ostali zainteresirani umjetnici, članovi ostalih udruženja likovnih umjetnika iz RH te studenti likovnih akademija koji će biti prihvaćeni u slučaju raspoloživih mjesta.

Prvi seminar Mogućnosti za vizualne umjetnike u kulturnim i kreativnim industrijama održat će se u ponedjeljak 21. listopada 2019 od 15:00 do 19:00, na Visokom učilištu Algebra (Ilica 242). Prijave se zaprimaju do 14. listopada u 23:59 na poveznici

Sveučilište Algebra organizira ljetni BootCamps program u Silicijskoj dolini


Sudionicima će se ovom prilikom pružiti uvid u mogućnosti zaposlenja ili poslovnog angažmana u kreativnim i kulturnim industrijama poput gaming industrije, kreativnih agencija, stripa, ilustracije i animacije. Uspješni umjetnici govorit će o svom putu do sadašnjih poslova, preprekama s kojima se susreću, ali i svim pozitivnim aspektima njihovog posla s naglaskom na savjete i preporuke umjetnicima koji se žele baviti istim poslom. Govorit će i direktori iz kreativnih industrija, koji će iz prve ruke objasniti za koje poslove angažiraju likovne umjetnike i što od njih očekuju. Objasnit će kakve umjetnike traže, a ne mogu pronaći te koje prednosti vide u radu s njima. Seminar se održava s ciljem uvida u primjere iz prakse koji će poslužiti u boljem pozicioniranju likovnih umjetnika na umjetničkom tržištu i u kulturnim i kreativnim industrijama (KKI) u Hrvatskoj i svijetu. Izlagat će: Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Gray, kreativni direktor), Esad Ribič (strip crtač), Milivoj Ćeran (ilustrator), Vedran Klemens (ilustrator), Danijel Šuljić (animator), Iva Butković (Nanobit, umjetnička direktorica), Ana Spasojević (Nanobit, direktorica ljudskih resursa), Roman Turk (Division4Vision, kreativni direktor).

Nastavak edukativnog programa čine sljedeće aktivnosti: seminar Kako sastaviti profesionalni životopis, artist statement i portfolio, radionica Izrada web stranice za predstavljanje umjetnika, seminar Mogućnosti samozapošljavanja za likovne umjetnike u Hrvatskoj​, seminar Porezni okvir za djelovanje likovnih umjetnika u Hrvatskoj i seminar Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnika u Hrvatskoj (novi Zakon o umjetnicima i Zakon o autorskim pravima). 

Vaučeri za besplatno obrazovanje: najveći interes za programiranjem, web i grafičkim dizajnom


IZVOR: HDLU
FOTO: PINTEREST