LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
promjene u prometu

Gužve u Zagrebu: „Kupili smo autobuse i tramvaje iz EU fondova i kupit ćemo ih još", najavio je gradonačelnik.

Automatsko upravljanje prometom, izgradnja dvije tramvajske pruge, te novi autobusi i tramvaji planovi su zagrebačkog gradonačelnika.

Automatsko upravljanje prometom, izgradnja dvije tramvajske pruge, te novi autobusi i tramvaji planovi su zagrebačkog gradonačelnika.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je Dnevnik N1 televizije i u razgovoru s Igorom Bobićem raspravljao o predstojećim izborima, trenutnim događajima u Zagrebu te o planovima za iduću godinu. Dotaknuo se i prometa u Zagrebu te iznio svoje planove za smanjivanje gužvi.
 

Dvadeset godina nije izgrađen ni metar tramvajske pruge
 

„Sljedeće godine ćemo imati automatsko upravljanje prometom gdje ćemo na 100 semaforiziranih raskrižja uključiti automatsko upravljanje. Time ćemo znatno povećati protočnost na tim raskrižjima. To je četvrtina raskrižja u gradu Zagrebu i to će koštati oko 10 milijuna eura. Što se tiče prometa, sljedeće ćemo godine izgraditi dvije tramvajske pruge, u Heinzelovoj i Sarajevskoj ulici. Dvadeset godina nije izgrađen ni metar tramvajske pruge", rekao je gradonačelnik za N1 televiziju.


Gradonačelnik je podsjetio na kupovinu tramvaja i autobusa iz EU fondova te najavio da će ih kupiti još. Također je spomenuo i problem gužve u Sesvetama koju bi riješio produživanjem Branimirove.
 

VEZANO: Priča iz berlinskog tramvaja: najskuplja vožnja ikad – 600 eura za dvije minute



Tomašević se dotaknuo i Jakuševca kojeg smatra jednim od najvećih problema grada, ali je napomenuo i da grad to ne može učiniti bez Vlade.
 

„Prioritet nam je zatvaranje kompostane na Jakuševcu. Grad Zagreb to ne može sam bez Vlade. Nema šanse da se udružimo s HDZ-om. Mislim da ćemo najbolje proći u Zagrebu i da ćemo ostvariti znatno bolji rezultat nego na prošlim izborima.”, zaključio je prema N1.


Osvrnuo se i na takozvane točkaste koalicije za koje još nema predviđanja, već kako kaže vidjet će hoće li osvati u nekim izbornim jedinicama.
FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA