LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Fuchs: „Fakulteti su pripremljeni u roku 24 sata prijeći na online nastavu i neki su to već i napravili.”

Ministar Fuchs još je jednom istaknuo da prelazak na online nastavu nije u planu, ali i da je to opcija koju je lako realizirati ako bude potrebe.

Ministar Fuchs još je jednom istaknuo da prelazak na online nastavu nije u planu, ali i da je to opcija koju je lako realizirati ako bude potrebe.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs jutros je komentirao situaciju s obrazovanjem s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Ponovno je naveo da su fakulteti, ako bude potrebe, spremni prijeći na nastavu na daljinu u roku od 24 sata, a neki su to već i napravili, piše Jutarnji list.
Vezano: Danas 3164 novozaraženih, a među njima i Beroš – uskoro stižu nove mjere
– Ministar Božinović najavljuje mjere koje se odnose na širi dio ponašanja populacije. U kontaktu smo. Nemamo nekakvu eksploziju na fakultetima. – rekao je ministar Fuchs za Jutarnji list.
Opće stanje odražava se i na sveučilišni sustav, istaknuo je Fuchs, ali proporcionalno sporije i bitno manje. Podsjetio je da su na početku predviđena tri modela nastave, a lokalni stožeri u svakom trenutku mogu donijeti odluku da npr. neka od škola prijeđe na drugi model. Neka bi škola, rekao je ministar, ispala iz modela licem u lice i održavala nastavu dva tjedna na daljinu pa vratila učenike natrag u školu, dodao je.
FOTO: WIKIPEDIA