LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Financiranje projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu traje od 5. lipnja do 7. srpnja, kada je i rok za podnošenje prijave.

Ovim se putem želi osigurati pomoćnik u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju koji su imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi putem projekata udruga u 2016./2017. školskoj godini, a nije im osiguran pomoćnik u nastavi putem natječaja: „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ za školsku godinu 2017./2018. Također i učenicima s teškoćama u razvoju koji se školuju u drugim javnim ustanovama koje provode djelatnost odgoja i obrazovanja, a u nadležnosti su ministarstva nadležnog za socijalnu skrb i ministarstva nadležnog za zdravstvo.

Visina naknade koju će Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti iznosi do 10.000.000,00 kuna, ovisno o priljevu sredstava od igara na sreću. Najmanji iznos za jednog pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 35.700,00 kuna, a u srednjoj školi iznosi 54.400,00 kuna. Dok najveći iznos za deset pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 357.000,00 kuna, a u srednjoj školi 514.000,00 kuna.

Prijaviti se može svaka udruga čija je djelatnost od općeg dobra u Republici Hrvatskoj samo s jednim projektom te s jednim ili više partnera. Vremensko trajanje predloženih projekata ograničeno je od 1. rujna 2017. do 30. lipnja 2018. godine

Teritorij provedbe projekta mora obuhvatiti isključivo područje Republike Hrvatske jer lokacije izvan RH nisu prihvatljive. Nadalje, obvezno je partnerstvo prijavitelja sa školom/školama u kojima prijavitelj pruža usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Također, poželjno je da udruga ima planirane i druge izvore financiranja koji će barem djelomično osigurati održivost projekta. Udruga koja prijavljuje projekt je odgovorna za njegovu provedbu i izvještavanje, bez obzira s koliko partnera će ga provoditi.

Rok za objavu odluke o dodjeli bespovratnih sredstava je kraj kolovoza 2017. godine Odluka će biti objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a svaka udruga koja je prijavila projekt bit će pisanim putem obaviještena o financiranju, odnosno o nefinanciranju.

FOTO: GOOGLE MAPS