LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kongres na FFOS-u

Filozofski fakultet u Osijeku ugostio međunarodni kongres - Izazovi obrazovanja

U Osijeku se održava 2. Kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek, a glavna tema su izazovi obrazovanja u modernom društvu.

U Osijeku se održava 2. Kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek, a glavna tema su izazovi obrazovanja u modernom društvu.

U prostorima Filozofskog fakulteta u Osijek jučer je uspješno održana prva od ukupno tri planirane sjednice međunarodnog Kongresa koji se bavi aktualnim izazovima obrazovanja.

Centar za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta u Osijeku glavni je organizator Kongresa, a svoj će veliki doprinos dati i brojni znanstvenici iz Bosne i Hercegovine, Italije, Kanade, Kine, Meksika, Njemačke, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država te Srbije.

Načelo interdisciplinarnosti često ostane u području prakse, ali kada se organizira susret osobito mladih ljudi onda to daje dignitet ovoj temi, ne samo na području Filozofskog fakulteta ili Sveučilišta u Osijeku, već i cijele Hrvatske. Ovogodišnja krovna tema su izazovi obrazovanja, njegova reforma koja mora biti inicirana upravo na fakultetu i sveučilištu jer problem obrazovanja je opće dobro nacije - rekao je prof. dr. sc. Zlatko Miliša, predsjednik organizacijskog odbora, prenosi Radio Našice.

Program nastavlja danas, a nova izlaganja planirana su i za subotu. Uz raspravljanje o aktualnim problemima i izazovima obrazovanja, na rasporedu su i brojne popratne aktivnosti poput radionice za studente na temu pretraživanje baze podataka, predstavljanja dviju znanstvenih publikacija i okrugli stol na temu dodirnih točaka između društvenih i humanističkih znanosti, umjetnosti te STEM-a.
 
FOTO: PIXABAY