LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održava se u Osijeku

Filmska RUNDA organizira radionicu široko shvaćenog filma

Radionica će se održati od 15. do 17. listopada, a potrebno je prijaviti se do 10. listopada.

Radionica će se održati od 15. do 17. listopada, a potrebno je prijaviti se do 10. listopada.

Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma koja se održava 15. i 16. listopada 2021. u kinu Urania u Osijeku, najavljuje radionicu široko shvaćenog filma. Radionica će trajati tri dana, a polaznici će biti podijeljeni u manje grupe koje će se međusobno kreativno nadmetati.

Radionicu će voditi Miloš Tomić, iskusni i nagrađivani filmaš, animator i umjetnik. Radionica je namijenjena svima, bez obzira na prethodno znanje. 

– Bez obzira na prethodno znanje, na radionici ćete dobiti priliku navući medvjeđu, vučju i janjeću kožu, tj. okušati se u dokumentarnome, eksperimentalnome i animiranome filmu. Izgledat će vam kao da su to tri različita jezika, tri borilačke vještine čije ćete osnove naučiti, a zatim ih dobro prodrmati. Otkrit ćete kako surađuju ovi ispred i oni iza kamere, reži li režiser, tko je scenografu scenarist i što rade skripter, toner i klaper, ide li prvo priča ili snimka, slika ili glas i sl. Napokon imate priliku razumjeti glavna pravila, a onda se, naravno, i poigrati s njima, sve uz malo priče i izazova, nekoliko primjera, snimanja na terenu i u studiju, uz nekoliko Miloševih prepreka da igra bude još zabavnija i uz slatke muke stvaranja koje će snimanje filma učiniti možda nemogućim, ali utoliko zabavnijim! – poručuju organizatori. 

Radionica je besplatna i namijenjena je mladima. Broj polaznika je ograničen, a održat će se od 15. do 17. listopada 2021. u Kulturnome centru Osijek.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 10. listopada 2021. na filmskarunda@gmail.com sa svojim kontaktom (ime, broj mobitela, e-adresa i godina rođenja), a umjesto pisma motivacije potrebno je poslati snimku mobitelom u kojoj ste se snimili svirajući glazbeni instrument koji ne znate svirati.

– Ovoga puta vrijedi: što bolje to bolje, ali i što gore još bolje! Pjesma može biti s ili bez teksta, ali neka bude vaša osobna zvučna ekspresija. Maksimalno trajanje snimke treba biti do minute, žanr je slobodan, a interpretacija nema ograničenja osim što je nužno svirati na nepoznatome instrumentu i/ili predmetu. 

FOTO: UNSPLASH