LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INTERAKTIVNI PETAK

Europska noć istraživača 2022.

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima

Zadnji petak u mjesecu, 30.rujna održava se Europska noć istraživača, koja će se ove godine istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama i predavanjima u pet najvećih hrvatskih obalnih gradova: Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku. 

Istraživači će predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti svoj rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život. Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a Split će svoje istraživače ugostiti u Marmontovoj ulici između 17 i 22 sata. Organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Blue-connect. 

Blue-connect okuplja partnere iz pet glavnih obalnih gradova sredozemnog dijela Hrvatske, čija istraživanja uvelike karakteriziraju prirodni, biomedicinski, ekološki, društveni i gospodarski aspekti mora. Glavni cilj projekta Blue-connect je ponovno povezivanje znanosti s društvom približavanjem istraživanja i istraživača javnosti. 

FOTO: PIXABAY