LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OSI – Otkrij, Spoznaj, Iskusi!

ERF-ovci pripremaju praktičnu edukaciju koja o invaliditetu progovara na jedan posve drugačiji način

Osim zanimljivih informacija predstavljenih na svima razumljiv način, u pripremi je i mnoštvo aktivnosti poput poligona i simulacija oštećenja za koje se vjeruje da će svima biti privlačne.

Osim zanimljivih informacija predstavljenih na svima razumljiv način, u pripremi je i mnoštvo aktivnosti poput poligona i simulacija oštećenja za koje se vjeruje da će svima biti privlačne.

U petak, 2. prosinca 2022. od 16 do 21 sat u dvorani PAUK Studentskog doma Stjepan Radić drugu godinu zaredom održat će se projekt OSI  Otkrij, Spoznaj, Iskusi! u organizaciji Studentskog Zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Njegova je temeljna svrha obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i to edukacijom studentske populacije o određenim teškoćama s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju.

Iskustveno učenje, kažu s ERF-a, jedan je od najkvalitetnijih i studentima najatraktivnijih načina učenja, a OSI stoga nije još jedno u nizu predavanja prepunog stručne terminologije, već edukativno-iskustvene radionice koje provode studenti ERF-a.

Osim zanimljivih informacija predstavljenih na svima razumljiv način, u pripremi je i mnoštvo aktivnosti poput poligona i simulacija oštećenja za koje se vjeruje da će svima biti privlačne.

Jedno od osnovnih načela kojima se vodimo pri provedbi svojih projekata je Ništa o nama, bez nas te upravo iz tog razloga u proces izrade i provedbe radionica uključujemo i osobe s invaliditetom od kojih će dio prisustvovati i na samom projektu, kažu iz organizacije projekta.

Studenti će kroz razgovor s osobama imati priliku dobiti sliku inkluzije kakva bi zaista trebala biti i kakva ona trenutno jest. Svrha tog projekta nije „još jedan informativni letak” ili humanitarna akcija, već omogućiti studentima da se upoznaju sa stvarnim osobama i na vlastitoj koži iskuse djelić njihova iskustva.

Želimo preusmjeriti fokus s pojma invaliditet na OSOBU s invaliditetom i teoriju spojiti s praksom. Nadamo se čim većem broju posjetitelja jer tek kada znamo i razumijemo možemo uistinu prihvatiti, zaključuju iz organizacije projekta  OSI - Otkrij, Spoznaj, Iskusi!

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA