LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Saniranje posljedica potresa

Ekipa sa zagrebačkog Građevinskog fakulteta pomaže u Sisku i Petrinji

Inženjeri iz Zagreba otišli su u Petrinju i Sisak gdje će sudjelovati u popisivanju štete nastale u potresima od jutros.

Inženjeri iz Zagreba otišli su u Petrinju i Sisak gdje će sudjelovati u popisivanju štete nastale u potresima od jutros.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom komorom inženjera građevinarstva organizirao je preglede u Zagrebu nakon potresa, a Jutarnji.hr doznaje da se uključuju u pomoć timovima u Petrinji i Sisku, jutros pogođenima potresom Profesor Josip Atalić, koji je ujedno koordinator pri Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo, jutros se s desetak inženjera zaputio onamo.
– Pokušat ćemo tamo preslikati isti model koji smo primijenili u Zagrebu, dakle popisati svu nastalu štetu. Već se javljaju dobrovoljci, pokušavaju ishoditi propusnice. Prema slikama koje smo dosad vidjeli, štete su manje, ali slične kao i one koje su se dogodile u Zagrebu u ožujku. Stradali su dimnjaci i zabatni zidovi, a javljaju se i neki iz Zagreba da su im se pukotine proširile. – rekao je profesor Atalić za Jutarnji.hr.
FOTO: FACEBOOK / LJUDI ZA LJUDE