LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Muzej grada Zagreba

Edukativna manifestacija Žive slike u Muzeju grada Zagreba

Vikend u Zagrebu rezervirajte za Muzej koji nakon tri godine pauze priređuje edukativnu manifestaciju Žive slike.

Vikend u Zagrebu rezervirajte za Muzej koji nakon tri godine pauze priređuje edukativnu manifestaciju Žive slike.

Zadnji vikend fašnika u cijeloj Hrvatskoj donosi raznolike manifestacije i događanja koja možete posjetiti i opustiti se. Posebno nas privlači edukativna manifestacija u glavnom gradu naziva Žive slike. Muzej grada Zagreba, nakon pandemijske krize i tri godine stanke, ponovno donosi ovu edukativnu, ali i zabavnu manifestaciju.

Cijeli program temeljen je na oživljavanju povijesti. Radi se o tome da djelatnici, suradnici i prijatelji Muzeja u njegovim prostorijama u prvom licu donose prošlost Zagreba na način odijevajući se u vjerodostojne povijesne kostime koji se izrađuju prema predlošcima s portreta i fotografija iz muzejskog fundusa. Tako će s posjetiteljima Muzeja i ove godine komunicirati i tumačiti povijesne događaje kralj Bela IV., prvi zagrebački biskup Duh, Crna kraljica Barbara Celjska, izumitelj Slavoljub Penkala, krojačica Žuži Jelinek i mnogi drugi. Svake godine se uvode i nove povijesne ličnosti, a ovogodišnji su novi likovi vođa seljačke bune Matija Gubec, Crni Džek iz kultne serije TV Zagreba Smogovci, prva vozačica automobila Alma pl. Balley i ostali. 

Projekt i manifestacija Žive slike tradicionalno se održava od 2000. godine, a 2016. Muzeju grada Zagreba dodijeljena je godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva za realizirani pedagoško-edukacijski program Žive slike. 

Ove će se godine održati 18. i 19. veljače, od 11 do 14 sati u prostorima Muzeja grada Zagreba. Cijena ulaznice je 1 €, a za djecu do 7 godina ulaz se ne naplaćuje. Na službenim stranicama Muzeja možete pronaći program i pogledati koje ćete sve povijesne ličnosti susresti, ali možete i putem ove poveznice.
FOTO: CANVA, STUDENTSKI.HR