LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stravično ubojstvo

DORH objavio više detalja o ubojstvu profesora koji je predavao u varaždinskoj školi

– Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. – stoji u priopćenju.

– Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. – stoji u priopćenju.

O slučaju brutalnog premlaćivanja varaždinskog 35-godišnjeg profesora jučer se ogasilo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske koje zahtijeva istražni zatvor za četiri osmunjičene osobe.

Prisjetimo se, četiri osobe 1992, 1997, 2001. i 1995. godište sumnjiči se za ubojstvo spomenute osobe u kasnim noćnim, odnosno ranim jutarnjim satima u noći s petka na subotu. 
– Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. svibnja provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. – navodi DORH u priopćenju.
DORH u priopćenju opisuje i kako je izgledao sami napad, a prema informacijama koje su objavili 29-godišnjak je oko 4 sata ujutro na ulici ispred jedne varaždinske udruge zadao veći broj udaraca 35-godišnjaku drvenom palicom u glavu i srušio ga na tlo. Sumnja se da su ga ostali osumnjičeni nastavili tući zajedno s 29-godišnjakom. Osumnjičeni su navodno nakon svega napustili mjesto događaja, tijelo pretučenog profesora prekrili kartonom te uništili njegov mobitel.
– Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra. Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. – stoji u priopćenju.
FOTO: PIXABAY