LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povezivanje lokalne zajednice i obrazovanja

Donirana pčelarska oprema obogatila obrazzzovni program ove srednje škole

Ova donacija omogućila je školi stvaranje prvih dviju pčelinjih zajednica, čime je obogaćen srednjoškolski pčelarski praktikum.

Ova donacija omogućila je školi stvaranje prvih dviju pčelinjih zajednica, čime je obogaćen srednjoškolski pčelarski praktikum.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači nedavno je postala bogatija za vrijednu pčelarsku opremu zahvaljujući velikodušnoj donaciji pčelara Dražena Jakupca, predsjednika pčelarske udruge Bagrem iz Pitomače. Donacija je omogućila školi stvaranje prvih dviju pčelinjih zajednica, čime je obogaćen srednjoškolski pčelarski praktikum. Na taj način žele povezati lokalnu zajednicu i obrazovanje, mladima skrenuti pozornost na važnost i očuvanje pčela. Pčelinji proizvodi, koji iz držanja pčela proizlaze, samo su jedna od dodatnih vrijednosti.
 

„Nadam se da će formiranjem ovog edukativnog pčelinjaka, uz educiranje učenika, biti veća mogućnost i za educiranje samih potrošača kako bi probali i shvatili što je zapravo pravi domaći pčelinji proizvod i na temelju toga u budućnosti kupovali od lokalnih provjerenih pčelara.”, istaknuo je Dražen Jakupec.


Blizina Križnice također daje mogućnost i upotrebe pčelinjaka u turističke svrhe. Preuzimanju pčelinjih društava prisustvovali su učenici smjera Poljoprivredni gospodarstvenik koji ujedno i u školi slušaju smjer Pčelarstvo. Učenici su tom prilikom mogli upoznati postupak premještanja pčela iz „pletare“ u košnicu i tako steći prvo praktično znanje na živoj materiji.

U ovoj podravskoj općini počinje tečaj za strane radnike koji ne znaju hrvatski, uglavnom za Nepalce i FilipinceUz učenike preuzimanju je nazočio i školski nastavnik pčelarstva Ivan Đurišević koji se ujedno zahvalio pčelaru Draženu na donacijama te istaknuo da je to za školu od velikog značaja i da se nada daljnjoj suradnji kako s pčelarskom udrugom Bagrem tako i s njim samim.
IZVOR: SREDNJA ŠKOLA STJEPANA SULIMANCA PITOMAČA
FOTO: SREDNJA ŠKOLA STJEPANA SULIMANCA PITOMAČA