LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Dodijeljeno gotovo 100 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz pomoć europskih fondova dodijelilo je ugovore o financijskoj potpori programa za unaprjeđenje stručne prakse hrvatskih studenata.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz pomoć europskih fondova dodijelilo je ugovore o financijskoj potpori programa za unaprjeđenje stručne prakse hrvatskih studenata.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja održalo je u ponedjeljak svečanost povodom uručivanja ugovora o sredstvima za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse. Naime, potpisani su ugovori za 28 projekata u pojedinačnim iznosima između 2,4 i 4,5 milijuna kuna, ukupne vrijednosti 99,4 milijuna kuna.

Uz nositelje je uključena i 51 partnerska organizacija, a procjenjuje se da bi na temelju dodijeljenih sredstava deset tisuća studenata trebalo dobiti bolje prilike na tržištu rada.

Ugovori i sredstva dodijeljeni su u sklopu Poziva Razvoj iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020. Ministrica Blaženka Divjak naglasila je kako će se u sklopu tih projekata provoditi aktivnosti unaprjeđenja kvalitete stručne prakse kao obaveznog ili izbornog dijela studijskoga programa koji bi pojačali kompetencije i omogućili stjecanje praktičnih vještina te tako povećali zapošljivost hrvatskih studenata.

Na popisu dobitnika sredstava i nositelja projekata nalazi se veliki broj fakulteta sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu, uz pojedine fakultete iz drugih studentskih gradova poput Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku, Veleučilišta u Karlovcu ili Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

FOTO: MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA