LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura

Dodijeljene nagrade najboljim maturantima!

Ukupno 96 maturanata ove je godine nagrađeno raznim nagradama. U nastavku pogledajte iz kojih škola dolaze.

Ukupno 96 maturanata ove je godine nagrađeno raznim nagradama. U nastavku pogledajte iz kojih škola dolaze.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade Ante Žužul, nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2021./2022.

Učenica Prve gimnazije Varaždin, Amalija Rafaj Škriljevečki, dobitnica je Nagrade Marin Soljačić

Riječ je o nagradi od 5.000,00 američkih dolara koje donira profesor s tehničkog sveučilišta, Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu, Marin Soljačić. Nagrada se dodjeljuje za izniman uspjeh na području matematike i fizike.

Nagrada Ante Žužul prvi put se od ove godine dodjeljuje maturantu/ici s najboljim uspjehom na području hrvatskoga jezika i povijesti. 

Dobitnik Nagrade Ante Žužul je Danijel Vukelja, učenik II gimnazije Zagreb.

Tvrtka System & Technology (S&T) dodjeljuje nagradu u iznosu od 5.000,00 eura najboljem maturantu/ici za izniman uspjeh na državnoj maturi za uspjeh na području informatike. 

Dobitnik nagrade za informatiku je Viktor Pijanec, učenik Prve gimnazije Varaždin.

Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja će i ove godine novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju - učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija. Popis svih nagrađenih maturanata je na poveznici.
FOTO: UNSPLASH