LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Doček na otvorenom

Dobar dio hrvatskih gradova odustao od novogodišnjeg vatrometa

Životinje, uslijed korištenja pirotehnike, doživljavaju veliki stres, a kao posljedica se može javiti srčani udar.

Životinje, uslijed korištenja pirotehnike, doživljavaju veliki stres, a kao posljedica se može javiti srčani udar.

Gradske vlasti u Zaboku odlučile su ukinuti ponoćni vatromet koji je do sada, iz godine u godinu, redovno krasio nebo tijekom dočeka Nove godine. Zabok je prvi i zasad jedini zagorski grad koji je reagirao na brojne apele da se u novogodišnjoj noći izbaci pirotehnika koja šteti životinjama i okolišu, piše Poslovni.hr.

Zabok se tako priključio gradovima Čazmi, Rovinju, Opatiji, Poreču, Samoboru, Labinu, Rijeci i Puli, koji također neće imati organizirani vatromet na javnom dočeku. 

Za iduću godinu razmotrit ćemo alternative vatrometu, poput light showa i slično, a koje nemaju štetnih učinaka na okoliš te ne izazivaju buku koja šteti životinjama i ljudima. Na ovaj smo se korak odlučili osluškujući volju naših građana - navode iz Grada Zaboka.

Životinje, uslijed korištenja pirotehnike, doživljavaju veliki stres, a kao posljedica se može javiti srčani udar. Stoga, ljubitelji životinja savjetuju da se kućni ljubimci, u novogodišnjoj noći, spreme na sigurno, gdje će barem donekle biti izolirani od velike buke petardi i vatrometa.
FOTO: UNSPLASH