LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najave iz ZET-a

Do karte u tramvajima i autobusima uskoro bi mogli doći jednim klikom

Napore u izgradnji aplikacije dali su i učenici te studenti i to s četiri slične aplikacije koje bi pomogle ZET-u, ali niti jedna nije do kraja zaživjela. Sada je ZET odlučio plasirati svoju.

Napore u izgradnji aplikacije dali su i učenici te studenti i to s četiri slične aplikacije koje bi pomogle ZET-u, ali niti jedna nije do kraja zaživjela. Sada je ZET odlučio plasirati svoju.

Sve se digitalizira, ali ne i mogućnost kupnje ZET-ove karte. Barem to nije bilo tako do sada, međutim, čini se da bi se i to moglo promijeniti. Kako piše Večernji list, putnicima ZET-a ove godine trebalo bi se omogućiti plaćanje karte za tramvaj i autobus kroz mobilnu aplikaciju.

Aplikacija za kupnju karata putem mobilnih uređaja očekuje se u prvoj polovici 2023. godine, a prema informacijama koje je Večernji list dobio od ZET-a, osim kupnje karata, aplikacija će omogućiti i provjeru voznog reda te stanja u prometu.

Doduše, jedna aplikacija već postoji, zove se ZET info, ali ona se trenutno nalazi u ladici, zato što u trenutku njene potencijalne implementacije ostatak sustava na to nije bio spreman.

Napore u izgradnji aplikacije dali su i učenici te studenti i to s četiri slične aplikacije koje bi pomogle ZET-u, ali niti jedna nije do kraja zaživjela. 

Još 2017. godine je Leon Tuček, tada maturant, napravio aplikaciju putem koje su se građani mogli informirati o voznom redu i stanju u prometu. Da je aplikacija bila dobra, govori informacija da je za istu na sajmu inovacija INOVA primio zlatnu medalju. Besplatno ju je ponudio i ZET-u, ali oni to nisu dočekali raširenih ruku pa je na zlatnoj medalji sve i ostalo.

Osim aplikacije, uskoro bi se trebao obnoviti i vozni par pa će se stanovnici Zagreba uskoro moći voziti u 20 novih autobusa i 20 novih tramvaja.
FOTO: PIXABAY, STUDENTSKI.HR VIA CANVA