LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vidljive promjene u ponašanju

Diler u zatvoru završio Pravni fakultet; bit će pušten iz njega i već ima ponudu za posao

Nakon što je odslužio 17 od 21 dosuđene godine zatvora, osuđenog krijumčara kokaina pušta se uvjetnu slobodu, no osim odlaska iz zatvora, čeka ga i potencijalni posao u struci.

Nakon što je odslužio 17 od 21 dosuđene godine zatvora, osuđenog krijumčara kokaina pušta se uvjetnu slobodu, no osim odlaska iz zatvora, čeka ga i potencijalni posao u struci.

Diler koji je prije otprilike 17 godina prošvercao oko 533 kg kokaina zajedno s osobama iz Južne Amerike odslužio je 17 od 21 godine zatvora te je pušten na uvjetnu slobodu jer je utvrđeno da je evidentno došlo do promjena u ponašanju i da se ne očekuje da će činiti nova kaznena djela.
– Zatvorenik je dužan redovito se javljati nadležnoj policijskoj postaji. Javljanje mora biti jednom mjesečno do isteka uvjetnog otpusta 2024. Zatvorenik može promijeniti mjesto prebivališta, odnosno boravišta, samo uz suglasnost suca izvršenja Županijskog suda. – stoji u odluci.
Ono što je posebno zanimljivo oko ove priče jest da je zatvorenik tijekom odsluživanja kazne ocijenjen kao naročito uspješan. Naime, osim što je bio radno angažiran, prije njega se nisu vodili nikakvi drugi postupci, a uz sve navedeno diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu te čak ima ponudu za posao u struci u jednom odvjetničkom uredu.

Visoki sud navodi da je priznao počinjenje kaznenih djela, izrazio kritičnost i žaljenje za počinjeno te da ima i podršku obitelji. Osim toga navodi se još da ima iznadprosječne intelektualne spsobnosti te da je riječ o socijaliziranoj osobi usvojenih društvenih i moralnih vrijednosti.
– Visoki kazneni sud je zaključio da je pravilan zaključak prvostupanjskog suda da je dosadašnje izdržavanje ove kazne zatvora očito utjecalo na zatvorenika pa se svrha kažnjavanja može postići i nadziranom slobodom u okvirima uvjetnog otpusta. Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju pa je za očekivati da na slobodi neće činiti nova kaznena djela. – stoji u priopćenju.
Odluku Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: PEXELS