LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UDRUGA BONSAI

Danas se održava edukacija o političkoj pismenosti; ovoga puta o lokalnim izborima

– Za dobru kuću trebaju dobri temelji, a za političku pismenost trebaju dobri temeljni politički koncepti! – pišu iz Udruge Bonsai, koja danas održava radionicu političke pismenosti.

– Za dobru kuću trebaju dobri temelji, a za političku pismenost trebaju dobri temeljni politički koncepti! – pišu iz Udruge Bonsai, koja danas održava radionicu političke pismenosti.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai organizira zadnju u nizu Malu radionicu političke pismenostiosmišljenu kao dio programa Centra za mlade Dubrovnik i kao doprinos ostvarenju Lokalnog programa za mlade Dubrovnik koja je usmjerena na izvannastavne edukacijske programe s tematikom građanskog odgoja, stoji na njihovoj Facebook stranici.

Edukacija na temu Grad i lokalni izbori održat će se danas, 12. svibnja 2021. godine u 18 sati. Sudjelovanje je besplatno, a edukaciju će voditi Ivan Matić, Zrinka Borić i Anita Burić, pročelnica za proračun Grada Dubrovnika.

S obzirom na to da se bliže lokalni izbori, Udruga Bonsai htjela je ovime mladima približiti što su to lokalni izbori, o politici koja je najbliža svakodnevnom životu građana, kako što bolje razumjeti i analizirati izbore, ali i doživjeti sebe kao neizostavne aktere ovog aspekta političkog života. 

– Za dobru kuću trebaju dobri temelji, a za političku pismenost trebaju dobri temeljni politički koncepti! – pišu iz Udruge.

U tjednu pred lokalne izbore, odgovarat će i upoznati mlade odakle dolazi i kamo odlazi novac iz proračuna, koje su ovlasti i odgovornosti gradonačelnika/ce i župana/ice, što bi sve poreznom obvezniku grad/općina trebao osigurati i omogućiti, kako se donose odluke na lokalnoj razini, rezovi koji život znače: što su to porez na dobit, porez na dohodak i prirez i druga zanimljiva i bitna pitanja.

Do sada su održali tri edukacije na teme Politički pojmovnik, Politika i ekonomije te Izborni pojmovnik.
FOTO: UNSPLASH