LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaštita ove vrste

Dan crvenih pandi u zagrebačkom zoološkom vrtu

Ovaj dan obilježit će edukativni program o vrijednosti zagrebačkih crvenih pandi u rezervnoj populaciji njihove vrste.

Ovaj dan obilježit će edukativni program o vrijednosti zagrebačkih crvenih pandi u rezervnoj populaciji njihove vrste.

Međunarodni dan crvenih pandi obilježio se u Zoološkom vrtu Grada Zagreba u subotu, 4. studenoga 2023. godine. Program se održao u samoj nastambi crvenih pandi. Timaritelj su vodili javno hranjenje crvenih pandi Eme i Popija - predstavili su ih i pojasnili što se sve nalazi na njihovu jelovniku.
 

Edukativni kutak


Edukativni kutak bio je smješten u paviljonu Sichuan i oko njega. Tamo su edukatori govorili o razmožavanju crvenih pandi, njihovu staništu te razlozima njihove ugroženosti. Crvene pande nalaze se na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta. Zato je izuzetno važno da se njihova rezervna populacija uzgaja u zoološkim vrtovima diljem svijeta.

Zoološki vrt Grada Zagreba u tome je izuzetno uspješan. Zahvaljujući uzgojnom programu Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija u koji je uključen, potomci Eme i Popija te Popijevih roditelja žive diljem Europe.

FOTO: Crvena panda, Prosus komunikacija
 

Popi i Ema u Zagrebu zajedno žive osam godina. Ponosni su roditelji triju crvenih pandi. Njihov Grga danas živi u Dublinu, Dudek u Brasovu, a Regica u Pragu.
 

Zabavna radionica


Kako bi životinje u Vrtu imale što kvalitetniji život, redovito im se obogaćuje životni prostor. U subotu su se u tu aktivnost mogli uključiti i građani. Na radionici su mogli izrađivati igračke-hranilice koje će se idućih dana stavljati u nastambu crvenih pandi.

Mlađa populacija sudjelovala je u kreativnoj radionici. Tamo su se od papira izrađivali rep crvene pande te straničnik u obliku crvene pande.

FOTO: Radionica, Prosus komunikacija
 
FOTO: PROSUS KOMUNIKACIJA, CANVA, ILUSTRACIJA