LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativna kampanja

Dan crvenih haljina

Tradicionalna akcija o podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena održava se i ove godine.

Tradicionalna akcija o podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena održava se i ove godine.

Svake godine sve veći broj žena doživi moždani udar čiji se rizici i posljedice često znaju zanemarivati.

S obzirom na to, tradicionalna akcija o podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena održava se i ove godine. Glavni cilj ove edukativne kampanje koju organiziraju Hrvatsko neurološko društvo i Hrvatsko društvo za spolne razlike je podići svijest o važnosti prevencije ove bolesti kod žena i informirati kako pozitivno utjecati na svoje zdravlje i životne navike, izvještava Hina.
 


VEZANO: Svjetski dan smijeha: 5 razloga zašto je važno smijati se



Kampanja pod nazivom „Dan crvenih haljina“  održava se već šest godina, a ove godine možemo očekivati mnoga znanstvena i edukativna predavanja te nastupe liječnika. 
 

Obilježavanje kampanje


Akcija edukativne kampanje za građanstvo održat će se u srijedu, 31. siječnja na Trgu Petra Preradovića gdje će biti omogućeni preventivni neurološki pregledi te će se prikupljati donacije za osobe s poteškoćama.

Par dana kasnije, 2. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu događa se službeno obilježavanje akcije čiji će glavni gosti biti hrabre žene koje su preživjele moždani udar te će simbolično održati reviju u crvenim haljinama hrvatskih modnih dizajnera

Akciju je moguće pratiti online, a ljudi se pozivaju da podrže kampanju na društvenim mrežama te da na taj dan obuku nešto crveno.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA