LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski tjedan mladih

CINAZ donosi savjete o pripremama za studij, pokrenuo i online nagradni kviz

CINAZ organizira predavanje za učenike trećeg razreda srednjih škola o pripremama za studij, a za sve zainteresirane nagradni Eurodesk online kviz.

CINAZ organizira predavanje za učenike trećeg razreda srednjih škola o pripremama za studij, a za sve zainteresirane nagradni Eurodesk online kviz.

U sklopu Europskog tjedna mladih koji se obilježava od 24. do 30 svibnja 2021. udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator donosi dvije informativne i promotivne aktivnosti.

Prva je aktivnost predavanje u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru, organizirano u suradnji s agencijom Integral Edukacijski Programi iz Zagreba, pod nazivom Pripreme za studij – zašto započeti već u trećem razredu?. Planirano je 26. svibnja s početkom u 15:45. 

– Namijenjeno je učenicima trećeg razreda koji još uvijek žele prijaviti neki studij (ili pauzirati godinu), a kroz prezentaciju pružit će im se savjeti zašto krenuti ranije razmišljati o studiju, što sve treba pripremiti, druge mogućnosti (aktivnosti kroz ljeto – učenje jezika, radionice i slično) uz kraći pregled država, rokova, studija. Svim zainteresiranim učenicima ponudit će se i besplatno individualno savjetovanje poslije predavanja, a dobit će i prigodne promotivne materijale od Eurodeska i Agencije za mobilnost i programe EU. – ističu iz CINAZ-a.

Druga je aktivnost nagradni Eurodesk online kviz. Svi sudionici koji točno ispune kviz ulaze u izvlačenje za 5 nagrada: 1. sivi ruksak (za laptop, tablet), 2. Time to move platneni ruksak s notesom, 3. kartaška igra Time to move na engleskom jeziku, 4. kišobran s blokom i fasciklom, 5. Biljkoborci za solidarnost (posuda sa zemljom i sjeme bosiljka s uputstvom za uporabu).

Nagradni kviz pokrenut je 24. svibnja, a traje do nedjelje, 30. svibnja, uključujući taj dan. Dostupan je na poveznici. Dobitnici će se odabrati u ponedjeljak, 31. svibnja, u sustavu random.org. 

Europski tjedan mladih, podsjetimo, europska je manifestacija kojom se svake dvije godine mladima ukazuje na brojne mogućnosti koje im se pružaju u okviru programa Europske unije – Europske snage solidarnosti, Erasmus+ i Eurodesk.

– Uz slogan Naša budućnost u našim rukama svrha je potaknuti mlade na vlastito osnaživanje i razvoj, stjecanje vještina, učenje, nova iskustva, ali i aktivnije uključivanje u društvene procese, stvaranje uključivijeg i ekološki održivog društva. Aktivnosti za mlade provodi Eurodesk mreža, a više o aktivnostima dostupno je na mrežnoj stranici Europskog tjedna mladih. – dodaju iz CINAZ-a. 

FOTO: PEXELS