LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za posao

CERM zapošljava: Tražimo glavnog urednika/urednicu portala Studentski.hr

Do 10. svibnja 2021. zaprimamo prijave za rad na poziciji glavnog urednika ili glavne urednice portala Studentski.hr, koji djeluje pod okriljem Centra za razvoj mladih.

Do 10. svibnja 2021. zaprimamo prijave za rad na poziciji glavnog urednika ili glavne urednice portala Studentski.hr, koji djeluje pod okriljem Centra za razvoj mladih.

Centar za razvoj mladih neprofitna je organizacija koja je još od 2013. godine prepoznata po svom portalu Studentski.hr, usmjerenom studentima i mladima, jednom od najčitanijih online medija u Hrvatskoj za dobnu skupinu od 18 do 30 godina. Kako i portal i CERM rastu iz godine u godinu, želimo pojačati svoj redakcijski tim, i to jednom od najvažnijih pozicija – glavnim urednikom (ili urednicom).

Opis posla glavnog urednika ili glavne urednice

Zadaci su (budućeg) glavnog urednika ili urednicu: osmišljavanje uredničke politike portala, organizacija rada uredništva i redakcije, koordiniranje rada novinara, odlučivanje o temama koje se obrađuju u mediju, prikupljanje, kreiranje i uređivanje sadržaja, planiranje sadržaja i dinamike objavljivanja, praćenje projektnih aktivnosti Nakladnika (sadržajno te operativno vezano uz projekte usko vezane uz medij), uređivanje i vođenje podcasta (novi projekt medija), koordiniranje suradnje s drugim medijima i partnerima, održavanje tjednih i mjesečnih sastanaka uredništva i novinara.

Koga tražimo?

Ovaj je posao pravi profesionalni i osobni izazov za tebe ako:
  • imaš prethodno novinarsko/uredničko iskustvo, bez obzira bilo ono volontiranje, studentski ili pravi posao
  • uživaš u istraživanju i kreiranju sadržaja koji će biti čitan (i pritom se ne bojiš analitike i web alata)
  • organizirana si osoba i spremna na ispunjavanje ciljeva koji se postave pred tobom
  • smatraš da je upravo novinarstvo tvoj životni poziv i želiš se dalje razvijati u tom području
  • pratiš trendove na medijskom tržištu i ne bojiš se učiti i primjenjivati nove stvari iz područja pisanja i distribucije sadržaja
  • pismen/a si, tako da ti u principu i ne treba pravopis i Hašek (jasno, svakome pobjegne tipfeler, ali zato su tu naši lektori)
  • imaš iskustvo korištenja nekog sustava za upravljanje sadržajem (CMS)
  • nemaš problema s komunikacijom, bilo telefonski ili uživo
  • vodiš se provjerenim i objektivnim izvještavanjem kao vodiljom u obavljanju novinarskog posla
  • nemaš strah od javnog nastupa pred kamerom ili mikrofonom
  • pratiš događanja u akademskoj zajednici i zapravo sve što ima veze s mladima.
Nije nam bitna diploma, već da naš portal postane tvoje iduće karijerno odredište na kojem ćeš se razvijati i pritom ostvarivati odlične rezultate! Od tebe se očekuje samostalan rad, odgovorno vođenje redakcijskog tima i poštivanje rokova koje Nakladnik postavi pred tobom. Prijaviti se mogu osobe više stručne spreme, stručni prvostupnici, sveučilišni prvostupnici i osobe visoke stručne spreme. 

Što nudimo?

Budućem zaposleniku ili zaposlenici nudimo rad u malom redakcijskom timu, službeni laptop, ulaganje u znanje i vještine koje će pomoći i nama i njemu/njoj, stimulativne radne uvjete. Posao se obavlja u redakciji smještenoj u Zagrebu, uz mogućnost povremenog rada od kuće. 

Sklapa se ugovor o radu na određeno vrijeme, uz mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa. 

Kako se prijaviti?

Prijava za posao treba sadržavati životopis, kratko motivacijsko pismo i poveznicu na tvoje dosadašnje medijske uratke na koje si najviše ponosan/ponosna. Zaprimaju se na e-mail adresi info@cerm.hr do 10. svibnja 2021. 
FOTO: PIXABAY