LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sukob bivše ministrice i rektora

Blaženka Divjak obrušila se na izbore za rektora: „Zar stvarno nikoga nije sram?”

Protiv bivše ministrice pokrenuta je tužba za klevetu, koju smatra sramotnom: pita se planiraju li kandidati voditi Sveučilište na primjereniji način.

Protiv bivše ministrice pokrenuta je tužba za klevetu, koju smatra sramotnom: pita se planiraju li kandidati voditi Sveučilište na primjereniji način.

Blaženka Divjak, bivša ministrica znanosti i obrazovanja, napisala je oštru objavu na svom Facebook profilu.

Radi se o tužbi za klevetu, koju je protiv nje pokrenuo uskoro bivši rektor Damir Boras: ministrica pita kandidate planiraju li obustaviti takve sudske postupke.

― Hoćete li obustaviti ili nastaviti sudske postupke bez presedana kojeg Sveučilište u Zagrebu i rektor Boras vodi profesora Sveučilišta? Hoćete li objaviti iznose koje Sveučilište plaća odvjetničkim uredima za takve bespredmetne tužbe? Hoće li članovi Senata dobiti na uvid i odlučivati o potrebi tužbi prije slanja sudu? ― ogorčena je Divjak na način na koji se trenutno vodi Sveučilište.

Također, nije joj se svidjela kampanja za novog rektora/icu, koju smatra ispunjenom floskulama i bez pravih pitanja kandidatima.

― Ova kampanja za izbor novog rektora Sveučilišta u Zagrebu se vodi na površini općim frazama, bez konkretnih odgovora. Stoga, pozivam i članove Senata da idući tjedan kod predstavljanja kandidata za rektora, postavljaju jasna i konkretna pitanja. Naime, Sveučilište nije tu zbog rektora, nego je rektor tu zbog profesora i studenata. Jednako kao za rektora vrijedi i za Senat. Većina se nije iskazala u proteklih osam godina .― nezadovoljna je bivša ministrica.

Divjak dodaje kako novac za takve tužbe dijelom dolazi i od EU-projekta koji vodi, a od kojeg rektorat uzima postotak bez da zauzvrat daje ikakvu uslugu. Navodi kako bi Sveučilište trebalo biti primjer otvorenosti i dijaloga umjesto da postavlja ovakve tužbe.
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK