LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kritika

Blaženka Divjak komentirala Borasov počasni doktorat: „Da nije istinita vijest, bila bi odlična parodija”

Blaženka Divjak je na svom Facebook profilu objavila status posvećen počasnom doktoratu rektoru Borasu.

Blaženka Divjak je na svom Facebook profilu objavila status posvećen počasnom doktoratu rektoru Borasu.

Nakon što je Sveučilište u Mostaru dodijelilo počasni doktorat rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu, komentari na tu temu ne jenjavaju. Dok ga jedni hvale, drugi ga kude.
 
VEZANO: Sveučilište u Mostaru nagradilo rektora Borasa počasnim doktoratom

Dodjelu počasnog doktorata, komentirala je i Blaženka Divjak, profesorica na Fakultetu organizacije i informatike i bivša ministrica znanosti i obrazovanja. Kritizirala je Borasa zbog loše reakcije na pandemiju i online nastavu te na činjenicu da je sjednice Senata održavao dopisno.

- Da nije istinita vijest bila bi odlična parodija.
Rektoru Sveučilišta u Zagrebu, D. Borasu, Sveučilište u Mostaru dodijelilo je počasni doktorat. Ni manje niti više nego za doprinos razvoju informacijskih znanosti, te razvoju matičnog sveučilišta.
Naime, rektor Boras, kojeg Mostar proglašava velikim informatičarem, se početkom pandemije 2020., umjesto da na Sveučilištu u Zagrebu uspostavi online nastavu, sakrio u podrum, a pustio da se fakulteti samo snalaze.
Nadalje, sjednice je Senata godinu i pol odrađivao dopisno, glasanjem preko e-maila kako bi onemogućio bilo kakvu raspravu i otvori put "uvjeravanjima". Istovremeno su fakultetska vijeća na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, ali i nastavnička vijeća u školama, čitavo vrijeme pandemije sjednice imale sinkrono online i tijekom sjednica je bez problema bila omogućena rasprava i glasanje.
O doprinosu "razvoju" Sveučilišta u Zagrebu, u proteklih osam godina napisano je dosta, a vjerojatno ćemo ga zapamtiti kao najgoreg rektora u povijesti Sveučilišta. O znanstvenom doprinosu D. Borasa nema se što napisati.
Pitanje je i koji su motivi naveli rektora Sveučilišta u Mostaru da dodijeli počasni doktorat Borasu. Možda se i on želi izabrati u znanstveno zvanje u informacijskim znanostima, pa mu treba "pomoć". To bi bilo zgodno provjeriti
Zanimljivo je da na ovaj čin nema reakcija iz akademske zajednice, barem ne javnih. Valjda se i na najgore parodije i sramote ljudi - naviknu - napisala je Divjak na svom Facebook profilu.

FOTO: STUDENTSKI.HR