LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EU Youth Cinema: Green Deal

Besplatni filmovi ekološke tematike povodom Europskog tjedna mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije, a besplatnim filmovima žele osvijestiti mlade na temu održivosti.

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije, a besplatnim filmovima žele osvijestiti mlade na temu održivosti.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji se ove godine održava pod sloganom „Štedite energiju“ od 16. do 22. rujna, EU Youth Cinema: Green Deal poziva sve da pogledaju nekoliko besplatnih filmova iz programa ekološke tematike.


O Europskom tjednu mobilnosti

 

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije, a besplatnim filmovima žele osvijestiti mlade na temu održivosti. EU Youth Cinema: Green Deal multikulturni je projekt koji u Hrvatskoj provode kulturna udruga LET'S CEE Film Festival iz Austrije, platforma Culture Hub Croatia (Split) i Centar za kulturu dijaloga (Zagreb).

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti obilježen je besplatnim streaming programom koji je dostupan na poveznici

Neki od filmova koje možete besplatno pogledati su Biciklističke priče Vorarlberg, Noge Amsterdama i Smjena generacija – tko spašava svijet?

EU Youth Cinema: Green Deal projekt je koji se od prošle godine održava u Hrvatskoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj i Sloveniji. Njihov program sastoji se od preko 30 europskih filmova koji se, osim streaminga, prikazuju i u kinima. Austrijski dokumentarni filmovi Austria2Australia i Smjena generacija – tko spašava svijet? bit će ponuđeni školama u mnogim europskim kinima, a u Hrvatskoj se EU Youth Cinema: Green Deal prikazuje u Cineplexxu City Center one Zagreb East i Cineplexxu City Center one Split.
 

.

FOTO: PR