LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OKRENITE SE BUDUĆNOSTI

Atrakcija Polarni san u sklopu zagrebačkog Adventa ima upute za korištenje, saznajte koje su

Dok hodate kroz tunel, ne zaboravite zastati u sredini, uživati u svojim postignućima iz prošle godine, odbaciti sva žaljenja i  „što bi bilo da je bilo”, zamisliti novu godinu i poželjeti nešto za sebe.

Dok hodate kroz tunel, ne zaboravite zastati u sredini, uživati u svojim postignućima iz prošle godine, odbaciti sva žaljenja i  „što bi bilo da je bilo”, zamisliti novu godinu i poželjeti nešto za sebe.

U sklopu Adventa Zagreb, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, u tunelu Grič postavljena je umjetnička instalacija Polarni san s potpisom kreativnog tima udruge Umjetnost za grad, koji čine Ana Mikin i Stella Leboš. Dojmljiva tekstilna skulptura duga 40 metara, suptilno zaokružena svjetlosnim i zvučnim efektima, priziva prolazak kroz jednu sasvim drugačiju ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti. Ova ambijentalna instalacija inspirirana je aurorom borealis i polarnim prostranstvima, a posjetitelje na svoj jedinstveni način vodi na put do vrha svijeta gdje je sve moguće.

 

Polarni san simbolizira trenutak između prošlosti i budućnosti, iskustava koja su iza nas i onih koja tek dolaze. Osim toga, poziva nas da se na prijelazu godine zapitamo gdje smo bili i kamo idemo, ostavimo prošlost iza sebe i zakoračimo prema željenoj budućnosti. Sve što je potrebno učiniti je proći kroz instalaciju u pravom smjeru – i malo sanjati! Ne zaboravite zastati u sredini, uživati u svojim postignućima iz prošle godine, odbaciti sva žaljenja i  „što bi bilo da je bilo”, zamisliti novu godinu i poželjeti nešto za sebe.

 

Upute za Polarno sanjanje:

  • Zastanite u sredini – pogledajte unazad, ali i unaprijed.
  • Uživajte u svojim postignućima iz prošle godine – koliko god mala bila, sva su bila važna.
  • Odbacite sva žaljenja i „što bi bilo da je bilo” – usredotočite se na ono kamo želite (st)ići, umjesto na ono gdje ste bili.
  • Zamislite novu godinu – kako želite da izgleda, što želite u njoj ostvariti, kamo želite da vas odvede.
  • Poželite nešto za sebe – postavite najmanje jednu namjeru za budućnost.

Instalaciju je moguće razgledati svakodnevno od 9 do 22 sata sve do 7. siječnja 2023. godine, uz iznimke na Badnjak i Staru godinu (od 9 do 14 sati) te na Božić i Novu godinu (od 12 do 20 sati). Ulaz u tunel je iz Mesničke ulice, a kretanje je jednosmjerno od Mesničke prema Radićevoj ulici.

FOTO: FOTO: SANJIN KAŠTELAN