LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Komentar na situaciju s koronavirusom

Alemka Markotić: „Na odjelima imamo mlade od 25 ili 27 godina s jednom nogom prema respiratoru”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” istaknula je da se i kod mlađih zaraženih koronavirusom viđaju teške upale pluća i teške kliničke slike.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” istaknula je da se i kod mlađih zaraženih koronavirusom viđaju teške upale pluća i teške kliničke slike.

Prof. dr. sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, komentirala je sinoć u Dnevniku HRT-a situaciju s koronavirusom Pritom je istaknula da se i kod mlađih viđaju teške kliničke slike

– Klinika je više tjedana puna – koliko pacijenata otpustimo toliko i primamo tijekom dana, veliki je pritisak na trijažu, ambulantu, veliki je broj pregleda, dolazi veći broj mlađih, ima i starijih. Ono što je bitno za istaknuti – i kod mlađih viđamo teške upale pluća i teške kliničke slike, na odjelima imamo osobe od 25 ili 27 godina s teškim kliničkim slikama i s jednom nogom prema respiratoru. – izjavila je. 

Zaključila je da nitko nije pošteđen kad se izloži virusu.

– Klinički ne možemo povući razlike sada u trećem valu, niti će se one moći. Ono što je dobro je to što je nešto manje onih starijih od 80 godina, stariji su većinom cijepljeni i zaštićeni. Sada imamo jednu gospođu koja je cijepljena i nije razvila teži oblik bolesti, ali smo je zbog dobi i komorbiditeta hospitalizirali na nekoliko dana. Ono što se čini je nešto manje tromboembolije, ali to ćemo moći zaključiti tek na kraju trećeg vala. – dodala je Markotić u razgovoru za HRT

FOTO: SCREENSHOT / HRT