LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hvalevrijedna inicijativa

Akciji 'Daruj krv, spasi život!' priključio se velik broj pulskih studenata

Donori krvi su od izuzetne važnosti za područje transfuzijske medicine. Toga su svjesni i brojni pulski studenti koji su se u velikom broju odazvali humanitarnom darivanju.

Donori krvi su od izuzetne važnosti za područje transfuzijske medicine. Toga su svjesni i brojni pulski studenti koji su se u velikom broju odazvali humanitarnom darivanju.

Prostore studentskog kampusa u Puli preplavio je velik broj studenata koji su odlučili sudjelovati u plemenitoj humanitarnoj akciji pod nazivom Daruj krv, spasi život. 

Student prve godine računarstva, Luka Sever, za Glas Istre prepričava kako je s redovitim darivanjem krvi započeo nakon snažnog potresa koji je krajem 2020. pogodio područje Petrinje.

Dan nakon potresa pozvali su me na darivanje, odmah sam se odazvao i nakon toga nastavio jer meni to nije problem, osjećam se dobro, a pritom mogu pomoći nekome drugome - rekao je Luka.

Mirko Filipović, predsjednik Studentskog zbora Pula, otkriva da je odaziv ovog puta puno veći u odnosu na prvo organizirano darivanje krvi te će ova hvalevrijedna akcija postati učestala na pulskom kampusu.

Pronio se glas među studentima tako da će se ova akcija sada redovito održavati svaka četiri mjeseca, a sljedeća je na rasporedu u ožujku - rekao je Filipović za Glas Istre, a usputno se zahvalio studentima koji su pokazali dobro srce i želju za društveno odgovornim angažmanom.

Ravnateljica pulskog Crvenog križa, Jasna Vekić, posebno naglašava koliko su donori krvi važni u medicini.

Ono što izuzetno veseli u ovoj humanitarnoj akciji je da ona kreće od mladih. Inicijativa je krenula od Studentskog zbora, čemu se odazvao velik broj studenata koji čekaju ovdje u redu. No, najvažnije u ovoj priči je motivacija mladih za neku našu budućnost i to je bitno jer znamo da se krv ne može nadomjestiti niti jednim pripravkom. Ako nema te doze, u pitanju je čovjekov život. Nisam sigurna jesmo li svi svjesni koliko su nam darivatelji krvi važni u zajednici jer oni zaista spašavaju živote, baš kao i liječnik na operaciji - opsuje Vekić.


 
FOTO: PIXABAY