LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve zbog par četvorki

Afera se ne stišava: Milanović izvrijeđao profesoricu matematike, izjave osudio niz prosvjetnih djelatnika i MZO

Na predsjednikove uvrede upućene umirovljenoj profesorici matematike mnogi su reagirali.

Na predsjednikove uvrede upućene umirovljenoj profesorici matematike mnogi su reagirali.

Brojne reakcije prosvjetnih djelatnika stigle su nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović umirovljenu nastavnicu iz matematike koja je predavala njegovu starijem sinu u Klasičnoj gimnaziji – a koja je za Jutarnji list potvrdila kako je Sanja Musić Milanović i za njega prije osam godina tražila veću ocjenu – nazvao protuhom i lažljivicom, prenosi Jutarnji.

Službeno je reagiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, udruga Školska zbornica, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja, šef školskog sindikata Preporod, kao i predsjednica Sindikata zaposlenih u srednjim školama. Svi su osudili ovaj skandalozan istup predsjednika. No, nikakvu službenu reakciju zasad nismo dobili od Klasične gimnazije, škole čija je profesorica bila dugogodišnja djelatnica.

Predsjednik Milanović, podsjetimo, prilikom obilaska požarišta u Zatonu jučer je, odgovarajući na pitanja novinara o pisanju Jutarnjega lista o slučaju podizanja ocjena u Klasičnoj gimnaziji nakon maila njegove supruge ravnateljici, rekao da Jutarnji citira nekakvu anonimnu profesoricu u penziji. Pritom nije odgovorio na pitanje je li njegova supruga, osim što je slala mail i dolazila u školu i zvala ravnateljicu na telefon, samo nekoliko sati nakon zaključenja ocjena, koje su šest dana nakon zadnjeg sata, promijenjen iz četvorki u petice iz matematike i latinskog jezika.

– Štite identitet nekakve lažljivice, ali identitet djeteta, to nije bitno. Mi, naravno, znamo tko je ta protuha, ona je slala po 14 djece na popravni ispit. Toliko o profesorima – rekao je Milanović.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osudilo je uvrede predsjednika Republike izrečene na račun jedne umirovljene profesorice.

– To su apsolutno neprimjerene reakcije i kvalifikacije, a pogotovo one upućene jednoj dugogodišnjoj prosvjetnoj radnici – priopćili su iz Ministarstva.

Školska zbornica, grupa koja okuplja preko 20.000 djelatnika u školi, priopćili su, najblaže rečeno, zgranuta je ovakvim postupkom.

– Na grub i neprimjeren način napali ste nastavnicu u mirovini koja je predavala vašem starijem sinu. Od predsjednika jedne države očekuje se da poštuje i štiti dostojanstvo svih njezinih građana, a ne da ih naziva protuhama. Kakva god bila ta umirovljena nastavnica matematike, nije zaslužila takav tretman od jednog predsjednika – poručili su.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE