LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
International Economics Olympiad

44 nacionalna tima sudjelovat će na International Economics Olympiad 2021. I Hrvatska ima svoje predstavnike!

Domaćin International Economics Olympiad je Latvija, a Olimpijada će se održati od 26. srpnja do 1. kolovoza.

Domaćin International Economics Olympiad je Latvija, a Olimpijada će se održati od 26. srpnja do 1. kolovoza.

Preko 200 srednjoškolaca iz 44 nacionalna tima – najviše do sada – natjecat će se na ekonomskoj olimpijadi pod nazivom International Economics Olympiad (IEO) 2021. Zemlja domaćin je Latvija, a natjecanje će se održati u online formatu od 26. srpnja do 1. kolovoza.

– Za Latviju i Sveučilište u Latviji čast da budemo domaćini Olimpijade najveće je priznanje našem radu u odboru Olimpijade, u vijeću i  žiriju. Odlučni smo dati sve od sebe da ovogodišnje natjecanje postane nezaboravna avantura za mlade talente iz cijelog svijeta kako u pogledu stjecanja novih znanja, tako i novih prijateljstava! – rekao je profesor Gundars Bērziņš, dekan FBME-a na Sveučilištu u Latviji (UL).

Na ovogodišnjoj olimpijadi sljedeće će države predstavljati njihove reprezentacije od pet učenika: Albanija, Armenija, Australija, Bangladeš, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Kambodža, Kanada, Kina, Kolumbija, Hrvatska, Ekvador, Gana, Grčka, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Kazahstan, Kirgizstan, Latvija, Libanon, Litva, Malezija, Meksiko, Nepal, Novi Zeland, Nigerija, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Južna Koreja, Španjolska, Šri Lanka, Švicarska, Tajvan, Tajland, Turska, SAD, Uzbekistan i Vijetnam.

Ceremonija otvaranja IEO održat će se 26. srpnja, a ceremonija zatvaranja i proglašenje pobjednika 1. kolovoza. Sudionicima će se obratiti predsjednik Latvije Egils Levits i domaćini Olimpijade.
 


Vezano: Proglašeni najbolji tim i najbolji pojedinci natjecanja Croatian Economics Olympiad



Ove godine IEO se održava po četvrti put. Od pokretanja 2018. godine, domaćini su bili Rusija i Kazahstan. Olimpijada će uključivati ​​pojedinačna natjecanja u obliku simulacijske igre u financijskoj pismenosti, testove znanja iz ekonomije i njegove praktične primjene, kao i timska natjecanja u razvoju najbolje strategije za rješavanje praktične poslovne situacije.

Hrvatsku će predstavljati tim Batana iz Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja, u kojemu su učenice Deborah Božić i Tea Paris te učenici Luka Domić, Simon Constantin Đekić i Patrik Močibob. Pobjednički tim mentoriraju Sandra Kranjčić i Jelena Bulian Petrović.

FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH