LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

UHSI - Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu

UHSI - Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu - Studentski.hr
podruznice@uhsi.hr

UHSI je neprofitna i nadstranačka udruga hrvatskih studenata u inozemstvu, osnovana u lipnju 2018. godine u Zagrebu. Djelujemo kroz 9 lokalnih podružnica, koje u potpunosti vode članovi – studenti volonteri!

Cilj nam je povezati hrvatske studente u inozemstvu, omogućiti im razmjenu informacija i ideja. Ideja osnivanja proizašla je iz želje za stvaranjem zajednice svih hrvatskih studenata koji svoje studentske dane provode u inozemstvu i pomaganjem onima koji se tek odlučuju upustiti u takvo što. Organiziramo različite aktivnosti: konferencije, edukacije, webinare i susrete članova u podružnicama!

Osim povezivanja hrvatskih studenata, radimo i na zbližavanju sa stranim studentima i sredinama, povezivanju s akademskim, civilnim i kulturnim udrugama i institucijama u RH i izvan nje, podupiremo ideje, inicijative i projekte kojima je cilj uključivanje Hrvata iz inozemstva u znanstveni, kulturni, gospodarski i društveni život u domovini, kao i njegovanje hrvatske kulture izvan njenih granica.