LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korisni savjeti

Zdrava i sjajna kosa: Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

Ulja za kosu postala su neizostavan dio njegovanja kose

Ulja za kosu postala su neizostavan dio njegovanja kose

Njega kose izrazito je bitna za održavanje zdravlja i ljepote vlasišta, a ulja za kosu postala su nezaobilazan dio rutine njegovanja kose. Još od davnina ulja su korištena za njegu kose zbog svojih hranjivih svojstava i sposobnosti da hidratiziraju vlasište i kosu.
 


VEZANO: Istraži misli i emocije na radionici „Putovanje kroz vrijeme“


 

Tko sve treba koristiti ulje za kosu?

 

Ulje za kosu namijenjeno je prvenstveno osobama s poludugom ili dugom kosom kojima korištenje ulja pomaže u sprečavanju oštećenja vrhova te čini kosu zdravijom i sjajnijom.
 

Korištenje ulja

 

Ulje se na kosu obično stavlja u malim količinama, dosta su jedna do dvije kapi koje se zagriju u rukama, a zatim nanose na kosu od sredine do vrhova. Također, izbjegava se stavljanje ulja na korijen kose kako ne bi izgledala masno.
 

Različite vrste ulja

 

Kako bi uspješno pronašli pravilno ulje za vaš tip kose, potrebno je pažljivo pročitati sadržaj ulja i provjeriti strukturu svoje kose. Postoji mnogo različitih vrsta ulja za kosu, a svako ima svoje specifične karakteristike.

Tako na primjer postoji ulje od ružmarina koje potiče brzi rast kose i doprinosi gustoći volumenu, avokadovo ulje pomaže regenerirati obojenu i oštećenu kosu, a ricinusovo ulje doprinosi gustoći i sjaju te osim rastu kose, pomaže i u rastu trepavica i obrva.
 

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA